Snelwissel op je minigraver

Snelwissel voor je Atlas minigraver

Heb je meerdere aanbouwdelen nodig binnen een korte periode? Dan kan het handig zijn om een snelwissel op je minigraver te laten monteren. Dit spaart veel tijd en moeite bij het verwisselen van de benodigde aanbouwwerktuigen.

Wat is een snelwissel?

Het is een hydraulisch of mechanisch systeem dat het monteren en demonteren van verschillende aanbouwdelen makkelijker en sneller maakt.

Normaal wordt een aanbouwdeel met pennen aan de lepelsteel van een minigraver gemonteerd. Dus wanneer je moet wisselen van aanbouwdeel moet je de pennen los maken met het bijbehorende gereedschap. Daarna moet je van aanbouwdeel wisselen, en deze weer vastmaken met het gereedschap. Hierbij moet je dus uit je cabine en alle handelingen handmatig uitvoeren.

Bij het gebruik kun je eenvoudig van aanbouwwerktuig wisselen vanuit de cabine van je minigraver. Als je de snelwissel activeert koppel je de huidige bak los, verplaats je je lepelarm naar de nieuwe bak en koppel je de nieuwe weer vast. Op deze manier zit het aanbouwdeel snel, veilig en goed vast, allemaal vanuit de cabine!

Sommige bakken hebben een extra functie, zoals een sorteerknijper. Deze bak kan m.b.v. 2 cilinders knijpen en draaien. Als je deze wilt koppelen met een snelwissel moet je alsnog de cabine uit om de hydrauliekslangen handmatig aan te sluiten. Om dit makkelijker te maken kun je er voor kiezen om een CEJN snelkoppeling te gebruiken. Dit heeft veel verschillende voordelen, zo is hij nagenoeg droog koppelbaar, kan hij onder restdruk gekoppeld worden en is verkeerd aansluiten is bijna onmogelijk. Bezoek voor meer informatie en alle voordelen van de CEJN Multi-X Duo koppeling deze website!

Voordelen:

  • Snel
  • Veilig
  • Efficiënt

Aanbouwdelen

Interesse naar de verschillende aanbouwdelen of bakken die mogelijk zijn op een Atlas mingiraver? Bekijk da het artikel over de aanbouwdelen!

Interesse?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Voor meer informatie neem contact met ons op!

www.atlasminigraver.nl
info@atlasminigraver.nl
0486-459040