Atlas minigraver AC 08B

De Atlas minigraver AC 08B, is ideaal voor werkzaamheden op diverse werklocaties zoals op landbouwgrond, in tuinen, voor gemeentelijke engineering en onderhoud van wegen. Het is de kleinste van alle Atlas minigravers, maar groots in prestaties. Zeker voor zijn klasse. Een hydraulisch verstelbare onderwagen van 74 cm naar 90 cm, een klapbare veiligheidsbeugel met hijspunten, een zwaailamp en een extra functie zijn standaard. De joysticks van deze minigraver zitten langs de stoel voor een ergonomische werkhouding. Optioneel met snelwissel. Dit is een veelgebruikte minigraafmachine voor o.a. hoveniersbedrijven.

Gewicht: 1,01 t (Rubber Track)
Motor: 7,2 kW/2400 rpm
Motor merk: YANMAR
Graafbak capaciteit: 0,022 m³
Graaf diepte: 1,82 m

Uitgebreide informatie over de Atlas AC 08B.

Hieronder vind u per onderdeel specifiek informatie over dit type minigraver de Atlas Kompakt serie. Wij maken graag een afspraak voor advies op maat. Wij hebben de gehele Kompakt serie gebruiksklaar staan. U kunt ook direct een offerte aanvragen.

Dit product wordt aangedreven door de Amerikaanse tier-IV en Euro-III emissienorm Yanmar 2TNV70 High-performance motor, waarvan het sterke vermogen voldoet aan de dagelijkse activiteiten van de hydraulische minigraver

De rolbeugel beschermt de machinist effectief. Als toevoeging kan de rolbeugel gemakkelijk worden gevouwen, door één pen te verwijderen. De totale hoogte wordt zo verminderd en het transport en de doorvoer van hoge, beperkte doorgangen te vergemakkelijken.

Met zijn machinebreedte van slechts 740 mm ideaal voor zeer smalle doorgangen. Daardoor geschikt voor het werken in (achter)tuinen, het slopen van spullen binnenshuis en het uitvoeren van kleine klussen op andere lastig te bereiken locaties.

Alle smeerpunten zijn goed bereikbaar, waardoor snel en gemakkelijk smeren een snelle handeling is. Door de grote van de onderhoudsruimte is de indeling van de tankdop makkelijk bereikbaar en wordt het tanken een gemakkelijk klus. Ook de grote hoek van de kap maakt het dagelijks onderhoud van de motor eenvoudiger.

Standaard opties:

  • 2 extra functie voetpedalen
  • LED Werkverlichting

Extra opties mogelijk:

  • Zwaailamp
  • Werklampen op beugel
  • Snel wissel hydraulisch of mechanisch
  • Diverse aanbouwdelen

De cilinder beschermplaat is ontworpen voor de telescopische cilinder van het chassis, om het bulldozerblad en de giek te beschermen tegen de schade van stof en andere onzuiverheden en verlengt de levensduur van de cilinders.

Bij deze machine is de ergonomische zithouding van de machinist optimaal, doordat de servo-bediening langs de stoel zit i.p.v. voor de machinist.

Met functietoetsen met één druk op de knop worden de functies van de pilootschakelaar, de hoog / laag-snelheidswisselknop en de arm-overlappingsschakelaar in één enkele knop bediend om de werkingsefficiëntie en de comfort opmerkelijk te verbeteren.

De kleur-instrumenten zijn op opvallende locaties gerangschikt om de bestuurder realtime de juiste informatie te geven, waaronder brandstofniveau, werktijd, voorverwarming, opladen, motorolie-druk, stationair toerental en koelmiddeltemperatuur. De versnellingskabel is veranderd van roterend type naar pull-push type om de motorversnellingstijd te verkorten en de bewerkingstijd en arbeid te besparen

Met het telescopische frame en het bulldozerblad kan licht duwen / trekken aan de telescopische joystick van het chassis de breedte van de machine binnen 750 mm * -lf1000 mm vrij worden aangepast om de machine gemakkelijk in nauwe ruimtes of smalle plaatsen (zoals binnenshuis) te laten rijden voor de diverse werkzaamheden.

Service & Onderhoud

Bofram Techniek B.V. is importeur van de Atlas Minigravers in heel Nederland. Met jarenlange ervaring op het gebied van Service & Onderhoud. Gecertificeerde specialisten die ervoor zorgen dat uw minigraver in goede handen is. Wij verzorgen onderhoud, reparaties en keuringen.

Op maat

Bofram Techniek B.V. haar roots liggen in te praktijk. Gericht op innovatie en ontwikkeling. Aanpassingen en modificaties aan uw Atlas minigravers zijn zo gemaakt, wij denken mee in innovatieve en duurzame oplossingen. Heeft u wensen of vragen, stel ze aan onze specialisten. De oplossing is voorhanden.

Inruilen

Bofram Techniek B.V. staat voor kwaliteit gericht op uw vraag. Daar zit onze uitdaging. Als importeur van Atlas Minigravers kunt u bij ons ook uw oude minigraver inruilen. Samen met u kijken wij naar een passende oplossing en ontvangt u een scherpe inruilprijs. Bel of mail ons.