Welke aanbouwdelen kun je op een Atlas minigraver plaatsen?

Een Atlas Kompact minigraver is op meerdere manieren inzetbaar. Dit hangt onder andere af van welk aanbouwdeel of welke bak je aan de lepelarm hebt gemonteerd. Bij Atlas minigravers werken we samen met meerdere leveranciers voor aanbouwwerktuigen, onder andere GP equipment. De volgende aanbouwwerktuigen/bakken die verkrijgbaar zijn bij deze leveranciers kunnen op een Atlas minigraver gemonteerd worden. Hierdoor kun je diverse werkzaamheden uitvoeren met je minigraver.

Aanbouwwerktuigen - banaanbak
aanbouwwerktuig - Dieplepelbak
slotenbak
Puinbak
kantelbak aanbouwdelen Atlas minigraver
aanbouwwerktuigen Verdichtingsbord
Palletframes
Grachtenbak aanbouwdelen Atlas minigraver
Rooiriek
Aanbouwwerktuigen getande ripper
sloophamer
sorteergrijper aanbouwdelen Atlas minigraver
Kantelkop aanbouwdelen Atlas minigraver
Koppelstuk

Diverse aanbouwdelen Atlas minigravers

Banaanbakken; Een banaanbak heet ook wel een sleuvenbak, omdat deze voornamelijk gebruikt wordt bij het maken van sleuven. Dit is nodig om bijvoorbeeld kabels en leidingen te leggen maar ook om funderingen te graven. De vorm van de banaanbak voorkomt het aanhechten van de grond.

Dieplepelbakken; Een dieplepelbak wordt voornamelijk gebruikt bij laad- en graafwerkzaamheden. De vorm van de dieplepelbak maakt het laden en lossen van bijvoorbeeld grond zeer makkelijk.

Slotenbakken; Een slotenbak is een bredere bak die ervoor zorgt dat je meer materiaal kan laden en lossen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een breed stuk, zoals een sloot, moet afgraven.

Puinbakken; Een puinbak wordt voornamelijk gebruikt bij zeef- en sloopwerkzaamheden. Door de spijlen kan het losliggende en fijne zand meteen uit het puin gezeefd worden. Daarnaast wordt deze puinbak ook regelmatig gebruikt bij werkzaamheden waarbij een straat opengebroken moet worden.

Kantelbakken; Een kantelbak kan, zoals het woord al zegt, kantelen. Met behulp van 2 cilinders kan deze bak ongeveer 42 graden kantelen naar beide kanten. Dit is handig om bijvoorbeeld een schuine kant af te werken.

Verdichtingsborden; Een verdichtingsbord wordt gebruikt om sleuven dicht te schuiven met zand of grond.

Palletframes; Een palletframe wordt gemonteerd op een minigraver wanneer er pallets of objecten verplaatst moeten worden. Zwaar materiaal kan zo makkelijk opgetild worden en door de minigraver op een andere plek voorzichtig neergezet worden.

Grachtenbakken; De grachtenbak is een extreem brede bak met waterafvoergaatjes aan de zijkant. Deze worden voornamelijk ingezet bij het baggeren van grachten of het verwijderen van vuil uit de grachten.

Rooirieken; Een rooiriek wordt gebruikt tijdens het rooien van bomen en struiken, maar ook voor het verwijderen van boomstronken, of het omspitten van grond. Dus voornamelijk in de tuin- en bosbouw.

Getande ripper; Een getande ripper of een gewone ripper wordt gebruikt bij rooiwerkzaamheden. Het object wordt als het ware kapot getrokken met de ripper. De getande ripper heeft een kartelrandje oftewel tandjes en dit is niet aanwezig bij de gewone ripper.

Sloophamer; Een sloophamer is geschikt voor het slopen van betonconstructies. De beitel op de sloophamer wordt hydraulisch aangedreven. Als deze trillende beitel tegen het beton aankomt gaat het splijten en wordt de betonconstructie dus gesloopt.

Sorteer grijpers; Een sorteergrijper wordt vooral gebruikt in de milieu- en recycling branche. Hiermee wordt bijvoorbeeld afval gesorteerd.

Kantelkop; Een kantenkop plaats je op je minigraver om ervoor te zorgen dat je bak kantelbaar is. Dit verbreed de inzetbaarheid van het uitrustingsstuk en daardoor kun je de minigraver breder inzetten.

Koppelstuk; Een koppelstuk wordt gebruikt om een bak met een breder koppelsysteem op een arm met een smaller koppelsysteem te monteren. Dit werkt ook andersom, dus van een bak met een smaller koppelsysteem naar een arm met een breder koppelsysteem.

Bak met twee functies

Bijna alle Atlas minigravers hebben vier hydrauliekleidingen die ervoor zorgen dat twee functies van een aanbouwdelen tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden. Een sorteergrijper kan bijvoorbeeld grijpen en draaien. Deze functies kun je bedienen vanuit de cabine van de machine graver.

Snelwissel

Heb je meerdere bakken tijdens hetzelfde project nodig? Bekijk het artikel over de snelwissel. Deze hydraulische snelwissel bespaart veel tijd en moeite bij het monteren van de verschillende aanbouwwerktuigen op je minigraver. Efficiënt, makkelijk en veilig!

Interesse?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Voor meer informatie over aanbouwwerktuigen die niet in dit artikel zijn genoemd, kun je ook altijd contact met ons opnemen.