Waarom je minigraver laten keuren?

Heb je een minigraver in gebruik? Wist je dat het dan heel belangrijk is om deze periodiek te laten keuren? Volgens de Arbo-wet is het verplicht om je minigraver BMWT te laten keuren, eenmaal per jaar.

Naast dat je voldoet aan de Arbo-wet als je je minigraver BMWT laat keuren, zorg je er ook voor dat je werknemers op een veilige plek te werk kunnen gaan. Machines, en dus ook minigravers, kunnen door gebruik slijtage oplopen. In sommige gevallen kan dit weer gevaren met zich meebrengen voor de werknemers. Als je minigraver gekeurd is, weet je dat hij geen overmatige slijtage heeft en dat er een verminderde kans is op gevaarlijke situaties met kapotte of versleten onderdelen.

Tijdens deze BMWT keuring wordt er door een deskundige gekeken naar onder andere de volgende onderwerpen;

  • Hijsfunctie; conditie van de slangen, cilinders, asblokkering, etc.
  • Anti-diefstalsysteem; documentatie, raamstickers, sleutels, startbeveiliging, etc
  • Overdrukfiltersysteem; schok-en puntbelasting, luchtopbrengst, afdichting, etc
  • Graaffunctie van de verreiker; opschriften, borging pennen, en snelwisselsysteem
  • Hoogwerkfunctie van de verreiker; stickers, toegang en opstap, noodstop, etc
  • Werkbak, of werkkooi; bedieningshandleiding, laswerk werkbak, afwateringsgaten, etc

Na de keuring ontvangt de eigenaar van de minigraver een keuringsrapport.

Als je je keuring combineert met een onderhoudsbeurt, kunnen eventuele problemen die aan het licht zijn gekomen bij de keuring meteen verholpen worden. Op deze manier wordt stilstand beperkt en wordt overmatige slijtage verholpen vóór het een ernstige storing veroorzaakt en weet je zeker dat je met een goed werkende machine het project aangaat.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het keuren van je minigraver! Ook voor service en onderhoud van je minigraver kun je bij ons terecht.

Atlas minigraver