Luchtfilter controleren

Een Atlas minigraver bestaat natuurlijk uit verschillende onderdelen. Deze moeten we regelmatig nakijken om overmatige slijtage of prestatie vermindering te voorkomen. Zo is het ook belangrijk de luchtfilter te controleren.

De luchtfilter haalt vervuilende deeltjes zoals stofdeeltje uit de lucht, zodat er schone lucht de motor instroomt. Als de filter “vol” zit kan er geen schone lucht meer doorheen en krijgt de motor geen lucht. Dit kan leiden tot vermogen vermindering van de minigraver. Daarom is het belangrijk om de luchtfilter regelmatig te controleren, vooral als je op plekken met veel stof in de lucht hebt gewerkt.

Hoe je dit controleert zie je in de video hiernaast. Onze specialist voert de handelingen stap voor stap bij de AC 35 UF.

Atlasminigravers.nl

Atlas Minigravers is onderdeel van Bofram Techniek B.V. Bofram is importeur van de Atlas Kompakt lijn in Nederland en is gevestigd in het dorpje Zeeland, in Noord Brabant. U kunt bij ons terecht voor onderhoud, keuring en service werkzaamheden gericht op de regio binnen de driehoek van Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Buiten deze regio verwijzen wij u naar onze lokale dealers. Neem gerust contact op.

Luchtfilter controleren atlas minigraver graafmachine