Ergonomie Atlas Minigravers

Atlas minigravers vind de ergonomie van de machinist(e) erg belangrijk. Maar wat houdt dit nu in? Een ergonomische minigraver betekend dat de gezondheid en het comfort van de machinist gewaarborgd wordt wanneer hij of zij aan het werk is met de machine.

Wat doet Atlas om een ergonomische minigraver te realiseren?

Een aantal voorbeelden van ergonomische toepassingen aan de Atlas minigravers zijn:

  1. De joysticks van de minigraver zitten ook bij onze kleinste minigraver (AC 08B) langs de stoel. Een minigraver wordt bediend met o.a. twee joysticks. Deze heeft Atlas langs de stoel geplaatst voor een goede werkhouding. Vaak is een goede werkhouding niet mogelijk wanneer de joysticks vóór de stoel geplaatst zijn.
  2. Er zitten armsteunen langs de stoel bij de joysticks. Dit zorgt ervoor dat de machinist(e) zijn of haar armen kan laten rusten tijdens het werk. Dit helpt bij het voorkomen/ verminderen van nek, rug, of schouder klachten.
  3. De minigravers met dichte cabines zijn voorzien van een warmte regeling (airco en/of verwarming), zodat er een fijne werktemperatuur gerealiseerd kan worden. Te warm of te koud is niet prettig voor de machinist, en kan de concentratie verminderen tijdens het werk.
  4. Onze grotere minigravers hebben een geveerde stoel zodat de machinist(e) comfortabel zit. Ook is deze stoel verstelbaar naar wens van de machinist(e). Dit resulteert in een verbeterde houding.
  5. Een grote voorruit, zijramen die open kunnen en een zonnedak zorgen voor voldoende licht, goed zicht, en dat frisse lucht van buiten de cabine naar binnen kan komen.
  6. Veiligheidsmaatregelen zoals een beschermend frame, rolbeugel een gordel, een veiligheidshamer,  stuurvergrendelingshendel, zwenk-parkeerrem en rij-parkeerrem zijn natuurlijk ook aanwezig bij onze minigravers.

Dit is een greep uit de ergonomische toepassingen op de Atlas minigravers. Sommige toeppassingen gelden niet voor alle minigravers. Meer weten over onze Atlas minigravers? Of interesse in een dealerschap? Neem dan contact met ons op.

AC40UB-spiegel-minigraver

Atlasminigravers.nl

Atlas Minigravers is onderdeel van Bofram Techniek B.V. en importeur van de Atlas Kompakt lijn in Nederland. Gevestigd in het dorpje Zeeland, Gemeente Landerd in Noord Brabant. Voor onderhoud, keuring en service werkzaamheden gericht op de regio binnen de driehoek van Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Buiten deze regio verwijzen wij u naar onze lokale dealers.